Ghimbirul

Original din Asia, ghimbirul este atât condiment, cât și leac.
Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae, împreună cu cardamomul si curcuma.













Ameliorează tulburările digestive.

Ghimbirul are un puternic efect calmant pentru durerile de stomac, ajută digestia, elimină gazele intestinale, reglează pofta de mâncare, neutralizează toxinele în corp și este sudorific. Este, de asemenea, un remediupopular pentru greață, mai ales pentru răul de mașină.

Combate simptomele de răceală și gripă

























Administrat la primele semne de răceală sau de gripă, ceaiul fierbinte de ghimbir este reconfortant și ajută la desfundarea nasului și la detoxifierea hepatică. Acest ceai se face dintr-o linguriță de ghimbir proaspăt, sucul de la o lămâie și o linguriță de miere peste care se toarnă apă clocotită. Previne efectele secundare ale chimioterapiei. Ceaiul din rădăcină de ghimbir s-a dovedit util și în cadrul chimioterapiei. Pe lângă faptul că înlătură senzația de greață, ghimbirul ajută la combaterea amețelilor și a vertijurilor care se instalează uneori în urma administrării tratamentului oncologic.

Are efect puternic antiinflamator 

Ghimbirul conține gingerol, o substanță cu rol antiinflamator, cu efect benefic pentru persoanele care suferă de artrită reumatoidă sau osteoartrită. Ghimbirul calmează reacțiile inflamatorii și îmbunătățește circulația sângelui.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Mierea diamant pentru tenul tau