Cum mâncăm sushi  ? 


Sushi este un fel de mîncare din bucataria japoneză care a cucerit lumea. Merită să ştim cum se mănîncă acest fel de mîncare oriental.

Cel mai bine e să încercăm cu maki sushi, învelit în alge nori. 

Algele preparate se servesc imediat după ce sunt gata, deoarece altfel preiau umeditatea de la orez şi se umflă.

Între diferitele feluri de sushi gustaţi ghimbir murat. Luaţi o bucataă de ghimbir şi muiaţi-o în sos de soia. Astfel va curăţaţi papilele gustative şi puteţi simţi mai bine gustul următoarei bucăţi de sushi. 

Hreanul wasabi verde poate fi amestecat cu sos sau aşezat în cantităţi mici pe bucăţi de sushi, chiar înainte de a fi consumate. 



 1. La  majoritatea restaurantelor în care se serveste sushi, chelnerul iţi va oferi un prosop umed – foloseşte-l cu încredere ca să-ţi cureţi mâinile, imediat cum îl primeşti. Când vine mâncarea, acesta va fi luat de pe masa.

2. Alaturi de sushi, vei primi şi ghimbir murat, wasabi şi sos de soia. Ia o gură de ghimbir după fiecare varietate de sushi ca să-ţi cureţi cerul gurii. Gustă din când în când şi wasabi pentru a-ţi reîmprospăta gura.

3. Ca băutură consumă sake sau bere tradiţionala japoneză.

4. Dacă beţişoarele sunt unite, rupe-le cu grijă şi nu le freca unele de celelalte. Este considerat un gest nepoliticos. Atunci când nu mănânci, acestea ar trebui să stea paralele cu tine, pe bolul cu sos. 

5. Sushi se consideră finger food, adică mâncarea care se mănâncă cu mâinile. Aşa că, dacă nu te descurci cu beţişoarele, mănâncă cu încredere direct cu degetele. În nici un caz însă nu mânca cu furculiţa.

6. Mănâncă rola de sushi dintr-o singură înghiţitură. Partea cu peştele trebuie să-ţi atingă limba astfel încât să te bucuri din plin de arome. 

7. Atunci când vrei sâ înmoi rola de sushi în sosul de soia, înmoaie cu partea ce conţine peşte, nicidecum cu cea din orez. Orezul s-ar îmbiba cu sos şi s-ar putea să se destrame. 

8. Încearcă să nu murdăreşti farfuriile. Farfuria este considerată o operă de arta, iar dacă o murdăreşti eşti considerat un pic cam nepoliticos. Nu turna sosul în farfurie ci înmoaie bucata de sushi în bol.
 

9. Nu pune bucata de sushi muşcată în farfurie, toată bucata de sushi trebuie consumată  dintr-o singură înghiţitură.

10. Sushi-ul se serveşte adesea cu ceai verde.






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ghimbirul

Mierea diamant pentru tenul tau